Weetjes

Het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil”, opgericht in 2003 met als thuishaven Schagen, bestaat uit een bemanning van een 55-tal zangers en muzikanten afkomstig uit diverse plaatsen uit de Kop van Noord-Holland.
Het koor is samengesteld uit een groep enthousiaste landrotten en oud-varensgezellen. Zij houden van de zee, van schepen en van veel wat daar mee te maken heeft.
Het repertoire van Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” bestaat uit een groot aantal shanty’s en seasongs en diverse andere populaire liederen, die garant staan voor een boeiend optreden.

Het koor wordt muzikaal ondersteund door een aantal accordeonisten, een gitarist en een basgitarist. Bij enkele liederen zijn af en toe de mondharmonica, banjo, wasbord, kazoo en djembé te beluisteren.

Onze oefenavonden zijn op maandagavond in het clubgebouw “Magnusveste” van Scouting Ridder Magnus Groep, Menisweg 6, 1742NJ Schagen.
Daar oefenen wij van 19:30 uur tot 21:30 uur.
Vanaf eind mei tot half augustus wordt er niet meer geoefend. Het nieuwe zangseizoen begint weer in augustus.

 

In het Monsterboekje van Onder Zeil staat informatie, de organisatie en de werkwijze van ons koor.
Door op het logo te klikken opent zich het monsterboekje

Lijkt het u ook leuk om in zo’n koor te zingen? U bent van harte welkom om eens te komen luisteren op een oefenavond.
Hiervoor kunt u contact  opnemen met de secretaris.

Ad Schaatsenberg
Bachstraat 3
1741 HM Schagen
telefoon: 0224-213811
of mail naar: onderzeilschagen@gmail.com

 

 

Indien u belangstelling heeft voor ons koor, maar niet wilt meezingen, kunt u ons altijd blijven steunen door u aan te melden als donateur bij één van onze bemanningsleden of de secretaris.

Reacties zijn gesloten.