Foto’s

Rabo  Clubactie,

De Rabo clubactie van 2023 heeft voor ons koor 186,14 euro opgebracht dat is toch weer een mooi centje erbij .

Allen bedankt die hiervoor hun steentje hebben bijgedragen

 

 

 

 

Afscheid Kapitein en opvarende.

6 Februari was het zover , na een geweldig jubileum concert op Zaterdag 4 februari namen we afscheid van onze kapitein muzikanten en opvarende.

Onder het Genot van een hapje een drankje een lach een traan en heel veel muziek en zang , dat werd gekozen door elk lid die ons koor ging verlaten.

In de weken ervoor hadden we met alle koorleden een 11 daagse gehouden op de speciaal opgezette afmonster app ,daar werd voor iedereen die het schip verliet per dag een persoonlijke boodschap geplaats .

Dit alles was een groot succes en is in de vorm van een boekje aangeboden aan de vertrekkende leden en kapitein op deze gezellige  avond.

De foto’s hieronder laten zien hoe geweldig het was.

 

 

 

 

 

 

 

Verjaardag Marianne.

Zaterdag  5 Februari 2022 was het de 65e verjaardag van onze dirigente Marianne.

Zij werd opgewacht door een groot deel van het koor vlak bij de strandopgang van Groote Keeten waar ze werd toegezongen door het koor voor versnaperingen was gezorgd en het werd nog een dolle boel

 

 

 

 

 

Eerste  repetitie 2022

Maandag 31 Januari was het zover, eindelijk na de laatste  lockdown gingen de trossen weer los en konden we weer een repetitie avond houden .

Het was wel weer even wennen met alle regeltjes zoals mondkapjes op het juiste moment voor doen en afstand houden maar dat mocht de pret niet drukken

Hieronder een kleine impressie

FOTO 10 DAAGSE December 2021
Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” hebben onder leiding van hun kapitein Marianne weer 10 dagen lang foto’s kunnen opsturen. Deze werden samengesteld in een collage door Marianne. Het resultaat ziet u hieronder.
Voor grotere weergave klik op de afbeelding.

 

 

 

 

Wandeltocht, maandag 14 juni 2021 – ca. 9 km

 

Wij verzamelden ons voor de pastorie van de Christoforuskerk aan de Gedempte Gracht 64 (gemeentelijk monument) in Schagen waar wij om 09.30 uur vertrokken.

De groep bestond uit 11 personen: Van Onder Zeil – Marianne, Jos Straathof, Broer Plantinga, Hans Paans, Hans Hilgersom, Maarten Weel, Co Wiskerke en 4 opstapers: Nel, Riet, Anita en Lettie.

Vanaf De Molenstraat liepen we richting spoor, staken over, en vervolgden over de Hoep. We stopten even bijeen monument uit WO II dat bij renovatie van de Hoep naar boven is gehaald, en tankstopper.

Bij het tunneltje sloegen we linksaf en liepen verder over het fietspad van de N241 richting rotonde N248. De zon scheen al flink maar er was gelukkig een frisse wind.

We staken over en vervolgden de weg richting West-Friese Dijk en kwam om 10.15 uur aan bij de Maria kapel aan de Keins.

We werden opgewacht door Marjan en Jaap Dekker, die ons verzorgden met koffie en koek en Hans van Kampen die ons daarna in een notendop meenam in de geschiedenis van 500 jaar geleden tot heden. Van het aangespoelde beeld en de magische leilijnen. Het aantal bezoekers in de kapel is momenteel vele malen groter dan in de kerk, mede vanwege corona. De kapel stat op de 3e plaatst in Nederland t.a.v. de kaarsen die er gebrand worden. Alleen Heiloo en Nijmegen gaan Schagen voor, ongelooflijk. Hierna keken we at rond en sommigen staken een kaarsje op.

Tegen elfen vervolgden we de route over de West-Friese dijk. Onverwacht en verrassend stond daar onze Wietse van Dijk op de dijk, op zijn scootmobiel bij het huis van zijn zoon. Heel even gedag gezegd en bijgepraat. Het zicht vanaf de dijk over deze polder was prachtig en de wind woei stevig door onze haren.

Om 11.15 uur waren we bij de biologische varkensboerderij van Ruud en  Lida Wennekers. De dochter van Ruud heeft ons rondgeleid en uitgebreide uitleg gegeven hoe dit bedrijf werkt. Fenomenaal! Maar liefst 1400 varkens wonen er en men is bezig deze constant te verhuizen, van de kraamkamer, naar de speenkamer, en daarna als ‘peuter’ verder totdat ze inde laatste schuur zijn waar ze getest worden tot het goed gewicht en dan de vrachtwagen in naar de slachterij.

//www.degroeneweg.nl/boer/jan-en-ruud-wennekers-varkenshouderij-in-schagen/

We vertrokken daar tegen twaalfden en vervolgden de dijk op weg naar Schagen. Terug in het centrum arriveren we rond 12.40 uur bij café Spoorzicht, waar Jimmy ons al zat op te wachten samen met  Henk de Haan en Hans Everkes.

De hoogste tijd voor een drankje en lekker verder praten. Ja, praten, want zingen was er nog niet bij.  Wij kunnen terugkijken op een mooie- en interessante wandeling, en vooral een gezellig samenzijn.

Hartelijke groet, Co

Bedankt en tot ziens

 

2e Muziek 10 DAAGSE
Na het grote succes vorig jaar van de muziek 10 daagse is hier alweer de tweede editie.
Er hadden zich weer veel koorleden aangemeld om hier aan mee te doen onder de bezielende leiding van onze Kapitein Marianne.
Collage gemaakt door Marianne. Voor grotere weergave klik op de afbeelding.

KERSTGROETEN 10 daagse.
Klik op een afbeelding voor een grotere weergave OF op de startknop voor een video-weergave.

 

WOORD 10 daagse.
MARIANNE RIJNDERS, onze kapitein en inspirator weet in deze periode de bemanningsleden van het koor bij elkaar te houden door het organiseren van deze WOORD 10 daagse. Klik op een afbeelding voor een grotere weergave.

MARIANNE RIJNDERS in de uitzending: “Met de deur open” van de regionale zender Noordkop Centraal 11 oktober 2020.

MUZIEK 10 daagse
Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” hebben onder leiding van hun kapitein Marianne 10 dagen lang hun muziekfavorieten kunnen opsturen.
Collage gemaakt door Marianne. Voor grotere weergave klik op de afbeelding.

Marianne Rijnders-Manshanden heeft dinsdagavond 22 september 2020 het Schager Compliment gekregen.
Marianne is de drijvende kracht achter het Schager Zeemanskoor ‘Onder Zeil’.
Ook tijdens de coronacrisis bleef Marianne de verbindende factor voor de leden van het koor waar ze de dirigent is.
Ook het Keetkoor uit Groote Keeten kan rekenen op de inzet van Marianne. Ze is al sinds 2005 dirigente en leider van dit koor.
Voor Noorderhaven is Marianne sinds 2017 bezig met het project Noorderbakens en ze is actief voor de Kunstroute Zijpe.
Het Schager Compliment werd coronaproof opgespeld door SP-raadslid Wim Rijnders, de echtgenoot van Marianne.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil werd het Schager Compliment uitgereikt door wethouder Kruit.

Het Schager College heeft het behaagd om mij Het Schager Compliment te overhandigen voor al mijn activiteiten op het gebied van muziek en kunst. Met een speech en bloemen van wethouder Kruit, de pers en sleutelfiguren van KeetKoor, Noorderhaven en KunstRoute Zijpe-aan-Zee allemaal in de zaal, maar vooral door de aanwezigheid van jullie allemaal om me heen……ik voelde me plotseling een giga-feestvarken!!!! Volslagen overrompeld, kon ik amper een woord uitbrengen en ook nú nog zit ik mijn best te doen om het allemaal te beseffen.
In ieder geval staat vast: ik voel me heeeeel erg vereerd en heb eigenlijk maar één wens: dat het in de toekomst weer mogelijk wordt om SAMEN dóór te gaan met waar we gebleven zijn. Genieten van samen zingen en musiceren en andere mensen daar blij mee maken.
Ons Bestuur werkt daar hard aan. Als jullie ondertussen je best doen om gezond te blijven en contact te blijven houden met elkaar, dan gaat ons dit vást lukken.
Nogmaals onmetelijke dank voor dit gebaar en heel graag tot spoedig ziens!
Marianne.

FOTO 10 DAAGSE
Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” hebben onder leiding van hun kapitein Marianne 10 dagen lang foto’s kunnen opsturen. Deze werden samengesteld in een collage door Marianne. Het resultaat ziet u hieronder.
Voor grotere weergave klik op de afbeelding.

WANDELTOCHT 10 augustus 2020.
Maandag rond 09:00 uur vertrokken we met 9 leden van ons koor vanaf Peetoom in Schagen voor een barre tocht van 15 kilometer tijdens de hittegolf die ons land teisterde.
Deze dag zal nog lang in ons geheugen blijven hangen ,op het heetst van de dag was het 33 graden maar we sloegen ons er kranig doorheen. Bij de poldermolen in Groenveld wachtte de molenaar ons op en een geweldig mooie rondleiding gaf tot boven in de molen en daarna weer dwars door zijn huis de voordeur weer uit, kortom een leuke ervaring met een mooie uitleg van de poldermolen door de molenaar.
Hierna hervatte we onze wandeltocht richting St Maarten waar we werden opgewacht in de tuin van Jaap en Jannie Mazereeuw.
We werden helemaal corona proof opgewacht met hand gel en koude washandjes voor de verkoeling.
In de tuin stond alles gereed koffie thee water helemaal top en dank voor de gastvrijheid.
De volgende stop was een biologisch boeren bedrijf van de Fam. Bruin net buiten St Maarten met 125 koeien waar we een uitleg kregen over het houden van koeien op biologische wijze, dit was ook een zeer interessante ervaring.
Daarna was het tijd om richting Schagen te gaan want we hadden nog 7 kilometer voor de boeg, met de wind tegen op de West-Friese dijk wat nu erg welkom was, kwamen we voor Schagen nog bij ons koorlid Jaap Dekker langs en werden we hartelijk ontvangen met een glaasje fris en hebben daar nog even heerlijk mooi gezeten ,hiervoor ook onze dank.
Aangekomen bij Peetoom hebben wij Co Wiskerke bedankt voor de mooi uitgezette tocht waarna er nog even werd nagezeten bij Peetoom op het terras.
Door op de onderstaande rode tekst de klikken met de muis opent het boekje met uitleg over de tocht
Wandeltocht_toelichting markante punten
Wandelboekje_10 augustus 2020

 

 

Ahoyhoy! 23 juni 2020.
Zoals sommigen van jullie wel weten, heeft Dick Vogelaar zijn hele werkzame leven besteed aan de graszaad-teelt.
Ik stond er nooit bij stil: gras was gras. Groeit, bloeit soms (wat voor mij “hooikoorts” betekent), op tijd maaien en op tijd sproeien. Punt.
Deze middag zijn onze ogen vakkundig geopend door Dick: de soorten, de functies, van zaaien tot maaien tot dorsen tot drogen tot verhandelen tot transporteren. En alles daartussen.
Als ik nu ‘s nachts langs de weg zit en weer zo’n combine met grote lampen zie ploeteren…..dan snap ik nu wát ze doen én waarom!
Als extraatje óók nog een bezoekje aan “Het Gat in de Dijk” bij Dijkgatsbos: indrukwekkende historie van de Wieringermeerpolder rond WO II.
Kortom: ik mijn mooie leefomgeving hier weer met heel níeuwe ogen leren zien!
Ontzettend bedankt, Dick ( en Tanny ook, want jullie beiden bezorgden ons ook nog eens een gastvrij onthaal).
“Voor nou en naggeres “!!!!Marianne

Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “ONDER ZEIL” feliciteerde op 24 juni Wietze van Dijk met z’n 85e verjaardag.

ZINGENDE KEUENTOERNOOI 2020

vlnr: 4e Ad Schaatsenberg; 2e Bienus Feijen; 1e Henk Kiesling; 3e Piet v.d. Steen

Impressie van ons 15 jarig jubileumconcert, gehouden op 6 oktober 2019, is te beluisteren via You Tube “Volkorentube”. Klik op onderstaande foto.

De bovenstaande video is gemaakt door Ton Menheere

Reacties zijn gesloten.