Foto’s

FOTO 10 DAAGSE
Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “Onder Zeil” hebben onder leiding van hun kapitein Marianne 10 dagen lang foto’s kunnen opsturen. Deze werden samengesteld in een collage door Marianne. Het resultaat ziet u hieronder.
Voor grotere weergave klik op de afbeelding.

WANDELTOCHT 10 augustus 2020.
Maandag rond 09:00 uur vertrokken we met 9 leden van ons koor vanaf Peetoom in Schagen voor een barre tocht van 15 kilometer tijdens de hittegolf die ons land teisterde.
Deze dag zal nog lang in ons geheugen blijven hangen ,op het heetst van de dag was het 33 graden maar we sloegen ons er kranig doorheen.De eerste stop hadden we noodgedwongen in het kerkje van Valkkoog omdat we anders te vroeg in Groenveld bij de molen zouden aankomen, maar dat was niet erg want het was heerlijk koel in de kerk en we vonden het heel aardig van de vrijwilliger die zodra wij Valkkoog binnen kwamen lopen meteen op zijn fiets stapte en de kerk voor ons opende.
Na een korte stop hervatte wij onze tocht richting Groenveld waar de molenaar ons opwachtte en een geweldig mooie rondleiding gaf tot boven in de molen en daarna weer dwars door zijn huis de voordeur weer uit,kortom een leuke ervaring met een mooie uitleg van de poldermolen door de molenaar.
Hierna hervatte we onze wandeltocht richting St Maarten waar we werden opgewacht in de tuin van Jaap en Jannie Mazereeuw
We werden helemaal corona proof opgewacht met hand gel en koude washandjes voor de verkoeling.
In de tuin stond alles gereed koffie thee water helemaal top en dank voor de gastvrijheid.
De volgende stop was een biologisch boeren bedrijf van de Fam. Bruin net buiten St Maarten met 125 koeien waar we een uitleg kregen over het houden van koeien op biologische wijze, dit was ook een zeer interessante ervaring.
Daarna was het tijd om richting Schagen te gaan want we hadden nog 7 kilometer voor de boeg, met de wind tegen op de West-Friese dijk wat nu erg welkom was, kwamen we voor Schagen nog bij ons koorlid Jaap Dekker langs en werden we hartelijk ontvangen met een glaasje fris en hebben daar nog even heerlijk mooi gezeten ,hiervoor ook onze dank.
Aangekomen bij Peetoom hebben wij Co Wiskerke bedankt voor de mooi uitgezette tocht waarna er nog even werd nagezeten bij Peetoom op het terras.
Door op de onderstaande rode tekst de klikken met de muis opent het boekje met uitleg over de tocht
Wandeltocht_toelichting markante punten
Wandelboekje_10 augustus 2020

 

 

Ahoyhoy! 23 juni 2020.
Zoals sommigen van jullie wel weten, heeft Dick Vogelaar zijn hele werkzame leven besteed aan de graszaad-teelt.
Ik stond er nooit bij stil: gras was gras. Groeit, bloeit soms (wat voor mij “hooikoorts” betekent), op tijd maaien en op tijd sproeien. Punt.
Deze middag zijn onze ogen vakkundig geopend door Dick: de soorten, de functies, van zaaien tot maaien tot dorsen tot drogen tot verhandelen tot transporteren. En alles daartussen.
Als ik nu ‘s nachts langs de weg zit en weer zo’n combine met grote lampen zie ploeteren…..dan snap ik nu wát ze doen én waarom!
Als extraatje óók nog een bezoekje aan “Het Gat in de Dijk” bij Dijkgatsbos: indrukwekkende historie van de Wieringermeerpolder rond WO II.
Kortom: ik mijn mooie leefomgeving hier weer met heel níeuwe ogen leren zien!
Ontzettend bedankt, Dick ( en Tanny ook, want jullie beiden bezorgden ons ook nog eens een gastvrij onthaal).
“Voor nou en naggeres “!!!!Marianne

Een aantal bemanningsleden van het Schager Zeemanskoor “ONDER ZEIL” feliciteerde op 24 juni Wietze van Dijk met z’n 85e verjaardag.

ZINGENDE KEUENTOERNOOI 2020

vlnr: 4e Ad Schaatsenberg; 2e Bienus Feijen; 1e Henk Kiesling; 3e Piet v.d. Steen

Impressie van ons 15 jarig jubileumconcert, gehouden op 6 oktober 2019, is te beluisteren via You Tube “Volkorentube”. Klik op onderstaande foto.

De bovenstaande video is gemaakt door Ton Menheere

Reacties zijn gesloten.